Diversiteit & Inclusie binnen jouw organisatie

 

Een compleet traject op maat voor een diverse en inclusieve werkomgeving
Breng de kennis en kunde van meerdere collega's tegelijkertijd naar een hoger niveau
Maatwerk voor specifieke leerwensen en -vragen

Diversiteit & Inclusie vraagt om een brede aanpak

Diversiteit op de werkvloer betekent samenwerken met een brede verscheidenheid aan mensen. Maar inclusiviteit is meer. We moeten verschillen niet alleen erkennen, maar ook inzetten. Inclusie gaat over ruimte geven aan ieders unieke visie, talenten en ervaringen. Over het versterken van mensen door juist te waarderen en profiteren van wat hen anders maakt. Zowel in de communicatie tussen medewerkers onderling als in contact met klanten, cliënten of patiënten.

Wat zijn de mogelijkheden van een leertraject op maat voor jouw team of organisatie?

Neem - vrijblijvend - contact met ons op. Gebruik de chatfunctie rechts onderin of bel/mail ons. We helpen je graag!

📞 +31 (0)20 244 15 62
📨 contact@study2go.nl 

Traject op maat

Bij Study2Go geloven we in een totaaloplossing. Diversiteit en inclusie vraagt om een brede aanpak waarin we niet alleen kijken naar de rol van de werknemer, maar ook naar de organisatie-doelstellingen, het beleid en de wijze waarop dit thema wordt uitgedragen binnen de organisatie. We bieden daarom naast de organisatiescan en losse trainingen ook een pakket aan waarin we al deze facetten meenemen. Deze totaaloplossing omvat de volgende elementen:

Organisatiescan

We starten ieder traject met een Organisatiescan. Een maatwerkadvies voor de organisatie en medewerkers is het doel. Op basis van de wensen en de huidige situatie bepalen we de doelstellingen en hoe deze kunnen worden gerealiseerd. Deze organisatiescan kan ook los worden ingekocht.

Trainingsprogramma

Op basis van de organisatiescan maken we een trainingsadvies op maat. Onze trainingen richten zich op organisatieverandering en hoe werknemers met elkaar en met klanten/cliënten omgaan. Ook kun je het leertraject uitbreiden met sessies gericht op specifieke thema’s zoals genderdysforie of GGZ-problematiek bij migrantenjeugd.

Projectmanagement

We stellen een projectmanager aan die samen met de leidinggevende(n) het proces monitort, de voortgang bewaakt en er op toeziet dat de leidingevende(n) een actieve rol heeft tijdens de trainingen. Zo garanderen we dat het geleerde ook echt organisatiebreed wordt uitgedragen en nageleefd.

Online sessieruimte

Centraal tijdens de trainingen staat de communicatie tussen de trainer en de professionals. De sessies zijn interactief met veel activerende werkvormen. Alle trainers zijn inhoudsdeskundigen maar ook opgeleid om conform de LOL (Live Online Leren) methodiek live online lessen op te zetten en te begeleiden.

Online toolkit en e-learning

Bij ieder leertraject hoort een online toolkit, met o.a. de e-learning ‘Diversiteit & Inclusie’ die de deelnemers in voor-bereiding op de training zelfstandig kunnen doorlopen. In online toolkit staan praktijkopdrachten, documenten, filmpjes, studiemateriaal, en oefeningen om met het eigen team te maken.

Succes meten

Naast de organisatiescan voeren we na afloop van het traject diverse metingen uit om het effect te bepalen. Iedere training eindigt met een evaluatie en we meten o.a. de toename in medewerkers-betrokkenheid en of de deelnemers een verandering hebben ervaren in de cultuur van de organisatie.

Neem - vrijblijvend - contact met ons op

Gebruik de chatfunctie rechts onderin of bel/mail ons. We helpen je graag!

📞 +31 (0)20 244 15 62
📨 contact@study2go.nl 

BASISTRAININGEN DIVERSITEIT & INCLUSIE

We bieden verschillende basistrainingen gericht op organisatieverandering en hoe medewerkers met elkaar - en de diversiteit aan klanten of cliënten - omgaan. Uiteraard kunnen wij deze trainingen op maat aanpassen en in company aanbieden voor jouw organisatie. Alle trainingen zijn ook los te volgen.

Cultuursensitief werken en vroegsignalering van LVB- en GGZ-problematiek bij migrantenjeugd

Samen werken aan een inclusieve werkomgeving

Diversiteit loont! Bouwen aan een inclusieve organisatie

Verdiepende thema's

Naast de basistrainingen kun je het leertraject uitbreiden met bijeenkomsten gericht op specifieke thema’s. Zie hieronder een lijst met onderwerpen waar wij maatwerk trainingen voor kunnen leveren.

 • Genderdysforie
  Werken in Nederland
 • GGZ-problematiek bij migrantenjeugd
 • LVB-problematiek bij migrantenjeugd
 • Verlies bij vluchtelingenkinderen en hun gezinnen
 • Identiteitsvorming en psychische problemen bij migrantenjeugd.
 • Alternatieve geneeswijzen.
 • Straatcultuur offline en online
 • Interculturele communicatie
 • Participatiewet en SROI
 • Inclusieve Werving en Selectie

Waarom Study2Go?

GEACCREDITEERD

Een aantal van onze trainingen zijn geeaccrediteerd bij o.a. NVO-NIP, V&VN, SKJeugd en Registerplein

> MEER INFORMATIE

COMPLEET PROGRAMMA

Volg losse trainingen of kies voor een totaaloplossing op maat voor jouw organisatie

> BEKIJK TRAININGEN

GEGEVEN DOOR EXPERTS

Alle trainingen worden gegeven door D&I deskundigen uit het werkveld met veel praktijk- en trainingservaring

> BEKIJK ONZE EXPERTS

Organisaties die op ons vertrouwen

BASISKENNIS OVER GENDERDYSFORIE VOOR HULPVERLENERS

"Het is een korte opleiding die je ontzettend in ban houdt. Ik heb meer inzichten gekregen in transities. Nog meer respect voor heel het proces. Er wordt heel goed uitgelegd wat zij/hij/hen allemaal doorstaan en verdere mogelijkheden. De interviews en casussen tijdens de lessen grijpen aan. Ik als kleur- en imagoconsulente wil de hand reiken aan transpersonen die zich in hun persoonlijke kracht willen zetten door middel van kleur en snit. Zeer blij dat ik deze cursus gevolgd heb."

Kleur- en imagoconsulente, Blend-inn

CULTUURSENSITIEF WERKEN EN VROEGSIGNALERING LVB- EN GGZ-PROBLEMATIEK

"Vijf sterren! Want verrassend en praktisch, maakt veel gebruik van ervarend leren. Ik kan hier voorlopig mee vooruit om mijn interculturele vaardigheden te versterken. Ik heb deze cursus aan collega's aanbevolen."

Medewerker Ouder en Kind Team Amsterdam

diversiteit loont! bouwen aan een inclusieve organisatie

"In een korte tijd heb ik met goede focus stilgestaan bij het thema ‘diversiteit en inclusie’. Ik vond de praktische en toepasbare theorie en de prettige manier van delen van elkaars kennis en ervaring waardevol. Ik kan nu met nog meer vertrouwen verder bouwen op dit thema binnen mijn eigen bedrijf!"

Suzanne Reep, WijTechniek

Inspiratie over Diversiteit & Inclusie

Whitepaper
Whitepaper diversiteit & inclusie

Dit whitepaper is bedoelt voor managers die écht iets willen met diversiteit & inclusie. Vanuit een moreel besef, businessmodel of een combinatie van beiden. Wat jouw motivatie ook is, met dit whitepaper doe je aan de hand van 5 best practices inspiratie op over inclusief werken.

Case
Cultuursensitief werken bij parnassia groep

Parnassia Groep wil haar medewerkers scholen op het gebied van culturele diversiteit. Met een training - afstemend op hun visie en leervragen - startten ze een pilot onder 100 medewerkers. Hoe we dit deden en het resultaat van de pilot bij Parnassia Groep, lees je in deze case.

Blog
blogs & inspiratie over de laatste actualiteiten

In onze blogs gaan we in op de actualiteiten rondom Diversiteit & Inclusie. Waarom is diversiteit & Inclusie eigenlijk zo belangrijk? En wat voegt het toe voor jouw, jouw team of organisatie om 'inclusiever' te werken? Blijf op de hoogte met onze blogs!

Vragen of advies nodig?

We helpen je graag verder! We zijn telefonisch bereikbaar, via de mail of de chat rechtsonder in het scherm.

📞 +31 (0)20 244 15 62
📨 contact@study2go.nl 

Laten we kennismaken!

Hi, ik ben Hester! Ik denk graag met je mee om een passende oplossing vorm te geven voor jouw organisatie. Laat je gegevens achter en ik neem z.s.m. contact met je op. Liever direct contact? Bel ons of gebruik de chatfunctie!

Bedankt! We sturen z.s.m. je advies toe!
This field is required
This field is required
This field is required