Meest gestelde vragen

Heb je een vraag over onze methodiek, de techniek of iets anders? Misschien vind je het antwoord wel hier!

Is dit niet het geval? Stuur ons dan gerust een mail (contact@study2go.nl) of neem telefonisch contact met ons op (020 244 15 62).

 • Technische vragen
 • Live Online Leren methodiek
 • Over de cursus

Wat heb ik nodig om deel te nemen aan een live online sessie?

Iedereen kan deelnemen aan een LOL-sessie. Je hebt een aantal dingen nodig:

1. Een computer of laptop* met geluidskaart.
2. (Bij voorkeur) een werkende headset (oordopjes van een smartphone voldoen ook) met microfoon en een webcam.
3. Een stabiele internetverbinding. Aangeraden wordt een vaste verbinding tussen de computer en de router. 
4. Rechten om software op de computer of laptop te installeren en om instellingen van de audio te wijzigen.

Wil je meedoen vanaf je werklocatie en/of met een werkcomputer houdt er dan rekening mee dat er mogelijk door de ICT-afdeling eerst gezorgd moet worden dat je de benodigde software mag installeren en dat je aan de sessie kunt deelnemen via een open netwerkverbinding. Neem bij twijfel hierover contact op met de eigen ICT-afdeling. Zij kunnen voor meer informatie, contact opnemen met Birgit via 0655464825.
Zorg ervoor dat je tijdens de sessie in een rustige ruimte zit waar je hardop kunt praten met de medecursisten.

* Via tablet en smartphone is ook mogelijk, maar heeft niet de voorkeur.

Wanneer je je aanmeldt voor een cursus neem je voorafgaand aan je eerste sessie altijd deel aan een ‘testsessie’. Hierbij controleren we of bovenstaande punten goed werken en lossen we de eventueel aanwezige problemen op. Daarnaast geven we je ook een korte uitleg over het LOL-klaslokaal. Hierdoor ben je goed voorbereid om deel te nemen aan jouw LOL-cursus.

Kun je de cursus ook volgen via een Chromebook, tablet of smartphone?

Ja, dat kan zeker!

De voorkeur heeft echter wel een laptop, omdat de mogelijkheden van het online klaslokaal daar uitgebreider zijn. Heb je geen laptop op vaste computer met microfoon en/of camera? Dan is een Chromebook, tablet of smartphone een goed alternatief. Om deel te nemen hoef je alleen een app te installeren.

Wat is het verschil tussen Live Online Leren en een e-learning?

Bij een Live Online Leren (LOL-) training staat contact met experts en medecursisten centraal. Dat is vaak wat er ontbreekt bij een e-learning. E-learning kan daarentegen wel een onderdeel zijn van een LOL-training, maar deze zal dan worden gebruikt als zelfstudiemateriaal. Naast de zelfstudie vinden er bij een LOL-training ook live online sessies plaats waarbij live contact is met een expert en medecursisten.

Wat is het verschil tussen Live Online Leren en een webinar?

Bij een Live Online Leren (LOL-) training staat interactie centraal. Dat is vaak wat er ontbreekt bij een webinar. Door verschillende online tools in het LOL-klaslokaal wordt je als cursist continu betrokken bij de cursus. Door verschillende interactieve opdrachten blijf je gefocust en gemotiveerd om mee te doen. Het is geen eenrichtingsverkeer, maar juist jij als cursist hebt een grote invloed op het verloop van de sessie. Bovendien volg je de cursus in kleine groepen.

Zijn alle cursussen die jullie aanbieden online?

Ja! Al onze cursussen worden live online gegeven. Dit betekent dat je vanuit jouw eigen gekozen locatie (thuis, op je werk of zelfs op vakantie) de cursus kunt volgen, maar dan wel met de interactie die je gewend bent van klassikale cursussen.

Wat is L(ive) O(nline) L(eren)?

LOL staat voor Live Online Leren. Online leren maar dan wel met de gewenste interactie met een expert en medecursisten.

Wil je meer weten? Kijk dan op deze pagina.

Zijn de cursussen geaccrediteerd?

Bijna al onze live online cursussen zijn geaccrediteerd door verschillende beroepsgroepen. Hierdoor kun je de kosten vaak declareren bij jouw werkgever. Onze cursussen zijn op dit moment geaccrediteerd bij de volgende organisaties:

  • Registerplein
  • Registerleraar.nl
  • ADAP
  • ABSG
  • NVO-NIP
  • SKJ
  • V&VN

Benieuwd of de cursus van jouw keuze ook voor jou is geaccrediteerd? Lees dan de cursusbeschrijving of bekijk hier al onze geaccrediteerde cursussen. Staat jouw beroepsgroep er niet bij? Neem dan even contact op, misschien kunnen we de accreditatie in gang zetten.

Wanneer start de cursus?

De meeste cursussen worden maandelijks gestart. De exacte startdatum wordt weergegeven op de cursuspagina, rechts bovenin.

Staat daar geen datum? Dan wordt er een groep gevormd zodra er voldoende aanmeldingen zijn. Je kunt de cursus gewoon aanschaffen en Study2Go neemt dan contact met je op om de data af te stemmen.

Heb je al een groep gevormd, met bijvoorbeeld collega's? Dan kunnen we gezamenlijk een datum plannen die voor jullie goed uitkomt. Neem hiervoor even contact met ons op via contact@study2go.nl of 020 244 15 62.

Kan ik ook samen met collega's een cursus volgen?

Dat kan zeker! Je kunt je individueel inschrijven, maar ook als groep. Wil je als groep deelnemen, dan plannen we graag samen met jullie de (start)datum en -tijd in van de training. Dit is ook mogelijk in de avonduren.