CASE

Cultuursensitief werken bij Parnassia Groep

Cultuursensitief werken bij Parnassia Groep op de werkvloer

Vraag vanuit Parnassia Groep

Study2Go heeft de cursus Cultuursensitief werken ontwikkeld volgens de LOL-methodiek. Parnassia Groep wil deze cursus graag afnemen, en in eerste instantie een pilot onder 100 medewerkers uitzetten. De vraag vanuit Parnassia Groep was om deze training meer aan te laten sluiten bij hun visie om medewerkers te scholen op het gebied van culturele diversiteit. Wij hebben daarom de bestaande training van Study2Go op maat aangepast voor de incompany training bij de Parnassia Groep.

Training op maat aangepast

De training moest geschikt zijn voor diverse professionals werkzaam binnen Parnassia Groep, van ICT-medewerkers tot behandelaren en alles daartussenin. Parnassia Groep wilde de focus van de training leggen op het vergroten van de cultuursensitiviteit onder medewerkers en op de werkvloer. Het ging voornamelijk om bewustwording van culturele verschillen en overeenkomsten tussen mensen en attitude bij de medewerkers. Hierbij was het van belang om aan te sluiten bij de vastgestelde competenties van Parnassia Groep die de ‘basishouding’ genoemd worden. De sessies richtten zich meer op herkennen, verdiepen en uitdragen van cultuursensitief werken.

Op basis van de competenties stelden we een nieuw cursusformat samen. We keken hierbij naar de indeling en inhoud van de live online sessies, de huiswerk- en praktijkopdrachten en de inbreng van eigen casuïstiek.

Uitvoering en resultaat

Tijdens het herontwerpen van de training was er regelmatig contact met de specialismegroep van Parnassia Groep om feedback te ontvangen op het ontwerp, zodat de training naadloos aansloot bij de wensen en leervragen.

In de uiteindelijke opzet van de training werden deelnemers bewust gemaakt van de eigen culturele bagage en hoe dit het eigen gedrag op de werkvloer direct of indirect beïnvloed. Ze kregen handvatten aangereikt om makkelijker met collega’s in contact te komen en dit thema bespreekbaar te maken. Daarnaast werden ze uitgedaagd middels diverse praktijkopdrachten concreet als ambassadeur bij te dragen aan een cultuursensitiever werkklimaat.

De pilot is succesvol afgerond en inmiddels wordt de training organisatiebreed ingezet bij Parnassia Groep.

Wil je weten wat de mogelijkheden zijn voor jouw bedrijf en medewerkers?

We denken graag met je mee om een op maat gemaakt traject te ontwikkelen, gericht op de leervragen van jouw medewerkers. Neem contact met ons op. We maken graag kennis met je.

📞 +31 (0)20 244 15 62
📨 contact@study2go.nl 

Trainer: Dominique Bekke
Preventiemedewerker GGZ
Trainer: Léon Beckx
Psycholoog en trainer
Trainer: Sonay Mizrak
Zorgcoördinator VO

 

Trainer: Kristel Logghe
Social entrepreneur en Innovatie manager