Tamara de Graaf: inclusief werken en sociaal ondernemerschap

Tamara de Graaf

Als dochter van sociaal ondernemers ben ik opgegroeid in een context waarin diversiteit en inclusie niet bijzonder is, maar juist de standaard. Mijn ouders startten zo’n 40 jaar geleden, na jaren in de jeugdhulpverlening te hebben gewerkt, een kringloopbedrijf. Ze wilden kwetsbare mensen meer kansen bieden. Zo leerde ik al snel dat niet iedereen zomaar ‘mee kan doen’ in onze samenleving. En dat idealen hebben geld kost.

Na mijn studie Bestuur & Organisatie ben ik als zelfstandig adviseur kringloopbedrijven gaan helpen met de professionalisering van hun bedrijfsvoering. Waarbij de sociale en milieu doelstellingen het uitgangspunt vormen. Door deze ervaring geloof ik er sterk in dat dit op grotere schaal, in het
bedrijfsleven, ook mogelijk is. Financiële en sociale doelen die elkaar versterken. Daarom werk ik sinds 2015 als adviseur en procesmanager voor (o.a.) inclusief ondernemen. Waarbij ik de schakel vorm tussen beleid en praktijk.

Als trainer bij Study2Go zet ik mij in om organisaties in beweging te krijgen voor een goed doordacht diversiteitsbeleid en meer inclusie op de werkvloer. Ik geloof oprecht dat dit loont! Het (h)erkennen van verschillende visies leidt tot innovatieve organisatie. Maar ook tot een tolerantere samenleving. De mensen die het diversiteitsbeleid uiteindelijk in de praktijk gaan brengen zo goed mogelijk faciliteren; daar word ik enthousiast van.

Tamara geeft de volgende training: 

← Ouder bericht Nieuwer bericht →