Kristel Logghe

Diversiteitsbeleid en sociaal ondernemerschap

 

Al ruim 25 jaar houd ik mij als Gezondheidswetenschapper bezig met diversiteitsbeleid en inclusief werken in de zorg: eerst als onderzoeker en universitair docent. Sinds 2006 train en begeleid ik sociale ondernemingen en innovaties in de samenleving vanuit mijn eigen bedrijf (Multivation) en met collega’s van Social Enterprise Lab (se.lab).

Het werken aan inclusieve organisaties is een boeiend proces. Het vraagt om kwetsbaarheid van jezelf, creativiteit, openheid en het omarmen van elkaars verschillen en talenten. Als programmamanager en als trainer van Study2Go probeer ik abstracte denkbeelden te vertalen naar concreet beleid en wat dit betekent in de dagelijkse praktijk en in de interactie en ontmoeting tussen mensen.

Waar diversiteit en inclusiviteit een vaste waarde en passie vormt in mijn werk merk ik dat de vorm waarin of wijze waarop verandert met de tijd(sgeest). Ik blijf dan ook altijd op zoek naar wat er nu leeft in de samenleving, waar de kennishiaten en -behoeften zitten en welke kansen er zijn om de volgende stap te maken naar meer inclusief bewustzijn en gedrag op zowel individueel als organisatieniveau.

 Bekijk Kristel op LinkedIn.

Nieuwer bericht →