Mooi eindverslag LOL in Cultuursensitief werken

Vanaf december 2015 tot en met december 2017 zijn er 250 professionals opgeleid uit 46 gemeenten op het gebied van "Cultuursensitief werken en vroegsignalering LVB- en GGZ-problematiek bij migrantenjeugd", "Multiproblemgezinnen" en "Straatcultuur offline en online". Met behulp van een ZonMw financiering zijn deze trainingen ontwikkeld door een samenwerking van drie Academische Werkplaatsen Transformatie Jeugd (ST-RAW, Inside-Out en Risicojeugd). 

Het eindverslag over dit project is zeer positief beoordeeld door ZonMw. Daarnaast bleek ook uit de evaluatie dat de opgeleiden zeer tevreden en enthousiast zijn over de training(en) en de trainers. Zij kunnen nu beter de problematiek bij migrantenjeugd en -gezinnen herkennen en hen betere hulp bieden.

Wegens het grote succes van deze trainingen worden deze nu aangeboden binnen Study2Go, zodat ook andere professionals uit het hele land hier gebruik van kunnen maken. Daarnaast is er een nieuw ZonMw-project van start gegaan: StandUp. Ook daarin zijn de drie ontwikkelde trainingen opgenomen. 

In de toekomst zullen er nog meer LOL-trainingen ontwikkeld worden door deze samenwerkende partijen.

 

Ben jij nu ook nieuwsgierig geworden naar deze trainingen? Schrijf je in! 

← Ouder bericht Nieuwer bericht →