Leestip: Belang wijkteamleden bij ontwikkeling en scholing

In een artikel van Zorg+Welzijn is te lezen hoe er door gemeenten veel van wijkteamleden verwacht wordt als het aankomt op vernieuwing van het sociaal domein. Wijkteamleden hebben het echter zo druk, dat er weinig tijd is voor eigen ontwikkeling. Zonder ontwikkeling, geen vernieuwing.

In het artikel is te lezen hoe er een spanningsveld is ontstaan tussen de hoge werkdruk en de aandacht voor leren en ontwikkeling, die wel nodig is. Om dit op te lossen, zou het leren dus veel dichter bij de praktijk gebracht moeten worden.

Een van de manieren om dit te kunnen doen is bijvoorbeeld een cursus via Live Online Leren. Live Online Leren is online leren, maar dan wel met de interactie met docent en medecursisten, die je gewend bent in een normaal klaslokaal. Bijvoorbeeld de Live Online Leren-cursus 'Cultuursensitief werken en vroegsignalering GGZ- en LVB-problematiek bij migrantenjeugd' is zo in elkaar gezet dat theorie en praktijk elkaar afwisselen en is ook al door vele wijkmedewerkers gevolgd. De cursus speelt in op de behoefte naar een betere verbinding tussen leren en de praktijk. 

Lees hier het artikel. Meer weten over de cursussen rondom cultuursensitief werken? Klik hier.

← Ouder bericht Nieuwer bericht →