Irina Uitewaal - Poslawsky

 

Beleidsmedewerker Zorg & Geregistreerd Verpleegkundige.

Mijn naam is Irina Uitewaal-Poslawsky, geregistreerd verpleegkundige en doctor. Ik werk op de afdeling Psychiatrie van het UMC Utrecht. Mijn functie is beleidsmedewerker zorg, dat bestaat uit een veelzijdig takenpakket op de gebieden kwaliteit van zorg, (familie)beleid, innovatieprojecten (waaronder ehealth), wetenschappelijk onderzoek en onderwijs.

Als sociaal psychiatrisch verpleegkundige heb ik een ruim 20-jarige praktijkervaring in de ambulante kinder- en jeugdpsychiatrie te Amsterdam. Vervolgens had ik diverse managementfuncties in Amsterdam en Utrecht en was ik betrokken bij de curricula ontwikkeling van verschillende verpleegkundige opleidingsprogramma’s. In 2003 behaalde ik het masterdiploma Klinische Gezondheidswetenschappen aan de Universiteit Utrecht en sindsdien ben ik daar (deeltijd)docent bij het programma Verplegingswetenschap. In januari 2014 ben ik gepromoveerd met mijn proefschrift over het opvoeden van kinderen met autisme, waarbij de focus lag op ondersteuning van de vroege ouder-kind interactie. Een belangrijk onderdeel was de ontwikkeling van en onderzoek naar effectiviteit van een interactiegerichte thuisbehandeling voor jonge kinderen met autisme en hun ouders. Sinds 2015 train ik zorgverleners om deze behandeling, waarbij video-feedback gebruikt wordt, in de klinische praktijk toe te passen.

Ik ben lid van het landelijk expertise netwerk Autisme Jonge Kind. Dit netwerk van professionals/betrokkenen richt zich op het kennis delen en ontwikkelen van interventie, diagnostiek en vroegherkenning bij jonge kinderen met (een vermoeden van) ASS. Vanuit dit netwerk en in samenwerking met Study2Go is de cursus ‘(Vroeg)Signalering van ASS in de Jeugdgezondheidszorg (JGZ)’ ontwikkeld, een online groepscursus voor JGZ-professionals. Met veel plezier heb ik daarom bij Learningconnected de basistraining gevolgd om LOL-docent te worden. Het vraagt een bepaalde methodiek om aan een groep cursisten online kennis over te dragen. Het brede, landelijke bereik en de actieve werkwijze spreken mij erg aan. Ik hoop dat veel JGZ-medewerkers deze cursus volgen om tijdig de ouders/verzorgers van baby’s en peuters met (een vermoeden van) ASS passend te leren steunen.

 Bekijk Irina op LinkedIn.

← Ouder bericht Nieuwer bericht →