Migranten met een niet-westerse achtergrond relatief minder gelukkig

Uit recente cijfers van het CBS blijkt dat migranten met een niet-westerse achtergrond relatief minder gelukkig zijn, dan mensen met een Nederlandse achtergrond of migranten met een westerse achtergrond.

Zo geeft 86,8% van de ondervraagden met een Nederlandse achtergrond aan over het algemeen gelukkig te zijn, naast 75,7% van de ondervraagde migranten met een niet-westerse achtergrond. Van de ondervraagden met een Nederlandse achtergrond geeft 2,3% aan ongelukkig te zijn, en 5,8% van de ondervraagden met een niet-westerse achtergrond. Dit zijn aanzienlijke verschillen.

Dit kan natuurlijk met verschillende zaken te maken hebben, zoals verschillen in gezondheid, financiën of sociaal leven. Ook cijfers over deze gebieden geven aan dat mensen met een niet-westerse achtergrond minder tevreden zijn over deze zaken. Zo is 28,3% van de ondervraagde migranten met een niet-westerse achtergrond ontevreden over het sociale leven, naast 16,5% van de ondervraagden met een Nederlandse achtergrond. Verder is 70,5% van de ondervraagden met een Nederlandse achtergrond tevreden over zijn/haar gezondheid, naast 65,3% van de ondervraagde migranten met een niet-westerse achtergrond.

Om in ieder geval op het gebied van de gezondheidszorg een verandering te kunnen bewerkstelligen, is het project cultuursensitief werken opgestart. Ben jij zorgprofessional en heb jij interesse in een cursus hierover? Klik dan hier!

Voor een overzicht van de cijfers van het cbs, klik hier.

Meer weten over cultuursensitief werken? Bekijk onze Cultuursensitief werken Academy.

 

 

← Ouder bericht Nieuwer bericht →