Learning Connected winnaar K2-prijs met LOL-cursus cultuursensitief werken!

Hulp aan kinderen uit migrantengezinnen

Learning Connected heeft met het project Cultuursensitief werken de K2 prijs gewonnen! De K2 Prijs roept instellingen en professionals op om concrete projecten of producten uit de praktijk in te dienen met als thema hulp en ondersteuning voor kinderen en jongeren uit migrantengezinnen.

Professionals evalueren de cursus positief

Inmiddels hebben al ruim 150 professionals in bijna 40 gemeenten de LOL-training 'Cultuursensitief werken en vroegsignalering GGZ- en LVB-problematiek bij migrantenjeugd' gevolgd. Uit evaluaties die naar aanleiding van de training afgenomen zijn, blijkt dat het merendeel van de deelnemers:

  • Na de training het gevoel heeft beter in staat te zijn om met culturele verschillen om te gaan;
  • meer zelfvertrouwen heeft gekregen in de omgang met migrantenjeugd;
  • meer begrip heeft gekregen voor het gedrag en de houding van migrantenjongeren en hun ouders;
  • beter weet hoe het vertrouwen te winnen en te communiceren;
  • eerder signalen van GGZ- en LVB-problematiek weet te herkennen en hier ook adequaat op kan reageren.

Dat het een waardevolle cursus betreft, hebben al vele professionals mogen ervaren, maar door het winnen van de K2-prijs heeft het project nu ook op een andere manier erkenning gekregen.

Een nieuwe samenwerking

Dankzij deze prijs zal er een samenwerking gestart kunnen worden tussen Learning Connected en het Lectoraat Diversiteit en Orthopedagogisch handelen van Fontys Hogeschool. Dit lectoraat zet zich in om werkwijzen en methodieken te ontwikkelen die bijdragen aan een positieve ontwikkeling van kinderen en jongeren uit migrantengezinnen binnen het brede veld van de jeugdzorg en jeugdhulpverlening.

Binnen deze samenwerking zullen er onder andere circa 50 jeugdprofessionals uit Noord-Brabant getraind gaan worden in cultuursensitief werken.

Interesse in de cursus? Lees er hier meer over.

 

← Ouder bericht Nieuwer bericht →