Verbeter de zorg met LOL!
- Live online symposium

Op 14 november organiseren wij, Study2Go, Learning Connected, ons eerste live online symposium. De ideale gelegenheid om gratis kennis te maken met de LOL-methodiek, dé oplossing om interactief te kunnen communiceren, op te leiden of te behandelen op afstand. Mis deze kans dus niet en meld je direct aan!

 • Are you in? Meld je aan!

  Datum: 14 november 2019
 • Tijd: 09:00 tot 12:30
 • Locatie: Online symposium

14 november 2019

Het symposium vindt plaats van 09:00 tot 12:30

Live Online

Log in vanaf een door jouw eigen gekozen locatie

Gratis deelname

De últieme gelegenheid om gratis kennis te maken met LOL

Via je eigen device

Benodigdheden: een eigen laptop, tablet of smartphone + headset


Wat is LOL?

LOL = Live Online Leren. Op afstand met en van elkaar leren en samenwerken maar wel met de interactie die je gewend bent uit een klassikale setting. De LOL-methodiek wordt al jaren succesvol ingezet binnen zorg en welzijn. Denk aan:
 
  • LOL-behandelaren bieden Live online zorg aan cliënten in een echte Digitale Poli;
  • Geaccrediteerde cursussen voor zorgprofessionals in ons online klaslokaal;
  • Samenwerken met collega’s en andere zorgprofessionals middels verschillende live online tools;
  • Online school voor studenten zorg en welzijn die lessen volgen van docenten uit het onderwijs en experts uit de praktijk.

Lees hieronder meer over de inzet van LOL in verschillende sectoren en bekijk de video om te zien hoe Live Online Leren werkt.

Laat je inspireren door verschillende sprekers & ervaringsdeskundigen!

Verschillende experts, trainers en behandelaren delen op deze ochtend live online hun LOL-ervaringen en geven antwoord op de volgende vragen:

 • ✓ Wat biedt Live Online Leren als nieuwe opleidingsmethodiek?
 • ✓ Hoe wordt Live Online Leren ingezet binnen de zorg?
 • ✓ Hoe sluit het Live Online Leren aan bij de zorgvraagstukken van deze tijd?
 • ✓ Wat kan Live Online Leren jouw zorgorganisatie bieden?

Voor wie is het online symposium bedoeld?

Werk jij als manager of opleidingsadviseur in de zorg? Ben jij verantwoordelijk voor innovatie binnen jouw organisatie? En ben je op zoek naar een oplossing om interactief te kunnen communiceren, op te leiden of te behandelen op afstand? Meld je dan aan!

HOE WERKT LOL?

PROGRAMMA ONLINE SYMPOSIUM

08:45-09:15     Inloggen & ontvangst        
09.15-09.45     Introductie LOL & Zorg
09.45-10.30     Workshopronde 1
10.30-10.45     Pauze
10.45-11.30     Workshopronde 2
11.30-12.00     Afsluiting
12.00-12.30     LOL-markt

VRAGEN?

Neem contact met ons op via de chat rechts onderin of bel of mail naar:

📞020-244 15 62
📨contact@study2go.nl


Live Online behandelen van cliënten

Werk jij in de zorg en staat de ontwikkeling van digitale zorg op de agenda om kwalitatief betere zorg te bieden en een oplossing vinden voor lange wachtlijsten? Veel zorginstellingen ontwikkelen een digitale poli gevuld met zelfzorg modules of experimenteren met behandelen via beeldbellen. 
 
Zorg gaat over mensen, ook als die zorg online plaatsvindt is het belangrijk om echt contact te hebben. Youz is specialist in kinder- en jeugdpsychiatrie en gecertificeerde LOL-behandelaren behandelen dagelijks clienten in de Digi Poli Jeugd en geven interactieve groepssessies aan ouders.  

Onderwijs via LOL in de Online School voor Zorg

Onderwijs en praktijk dichter bij elkaar brengen is een vraagstuk waar onderwijsinstellingen dagelijks mee bezig zijn. Hoe bereid je leerlingen voor op de praktijk en hoe begeleid je vanuit school BBL leerlingen en stagiaires op afstand die aan het werk zijn? En hoe zorg je als zorgorganisatie dat jouw mensen over de juiste skills en papieren beschikken?

Binnen de scholen voor Zorg en Welzijn van ROC Mondriaan wordt LOL succesvol ingezet om de afstand tussen theorie en praktijk te overbruggen. Denk bijvoorbeeld aan online bijlessen, stagebegeleiding, maar ook volledige lessen op afstand voor BBL studenten. Op afgesproken tijdstippen ontmoeten studenten, experts uit de praktijk en de docenten elkaar in een online klaslokaal om samen te leren en kennis uit te wisselen.

Maar ROC Mondriaan biedt ook live online scholing voor reeds werkende zorg professionals middels keuzedelen en verzorgt deels via LOL zelfs complete bijscholingsprogramma’s op maat voor medewerkers.

Live Online scholing voor professionals

Ben je verantwoordelijk voor de opleidingsvisie of het opleidingsbeleid binnen jouw organisatie? Denk jij na over hoe je werknemers kunt laten bijscholen of trainen, zonder dat ze hiervoor de heel dag afwezig zijn? Zie jij de voordelen van afstandsleren zoals e-learning en webinars, maar mis jij hier de interactie en het rendement?

Via LOL kunnen professionals online training volgen, zonder reistijd maar wel met échte interactie. Lessen die echt aansluiten met meer rendement. Er zijn inmiddels al meer dan 40 live online trainingen ontwikkeld op het gebied van zorg en welzijn. Alle lessen worden gegeven door experts die zijn opgeleid tot Live Online trainers.


Workshop 1: De toekomst van de zorg: online, dichtbij én persoonlijk!

Tijdens deze live demo gegeven door een van de LOL-behandelaren van de Digi Poli Jeugd van Youz krijg je te zien hoe cliënten en ouders online behandelgesprekken voeren en ervaar je zelf welke digitale behandeltools worden toegepast tijdens psycho-educatie en behandeling.

Ontdek de voordelen van zorgtrajecten die aansluiten bij de digitale wereld van nu en behoefte van de doelgroep: laagdrempelig, altijd bij de hand en overal te gebruiken. De focus ligt op interactie en participatie.

Workshop 2: Lesgeven in de Online School voor Zorg

Bij ROC Mondriaan lopen 2 trajecten waarbij gezocht wordt naar de verbinding tussen onderwijs en praktijk, Extra Strong en Spoor22. Docente Jeanette Overloop neemt je in deze workshop mee in haar ervaringen met het live online lesgeven. Samenwerkend leren is hierbij het uitgangspunt, zowel mét als zonder docent. Maak kennis met echt live online onderwijs!

Workshop 3: Deskundigheidsbevordering en kennisdeling via LOL

De kennis van vandaag is morgen mogelijk al weer oud nieuws. Iedere professional heeft gedurende zijn loopbaan behoefte aan verbreding en verdieping in kennis en kunde op zijn vakgebied. Dit kan uiteenlopen van korte contactmomenten en uitwisseling van ervaringen met andere professionals tot volledige bij,- en nascholingstrajecten onder leiding van een expert. LOL biedt beide.

In deze workshop vertellen verschillende experts uit de zorg die gecertificeerd zijn tot LOL-trainer over hun ervaringen met LOL. Hoe zetten zij LOL in binnen de zorg? Wat levert het op? En hoe zien zij de toekomst van de zorg en de rol die daarin is weggelegd voor live online communicatie?


Powered by