Cursus via Live Online Leren (LOL) voor zorgprofessionals

Ontwikkeld in samenwerking met o.a.: ZonMw, St-Raw , Academische Werkplaats Risicojeugd , EIF-project GGZ Migrantenjeugd, Gemeente Rotterdam .

Trainers: Léon Beckx , Dominique Bekke, Sonay van Brandwijk, Saskia Daalhof, Jeanine Strobbe

Geaccrediteerd     Certificaat

Sold out

100% interactief

Volg interactief les met een kleine groep medecursisten en een deskundige uit de praktijk in het Live Online klaslokaal.

Live Online sessies

Deze cursus bestaat uit 5 Live Online sessies van elk 1,5 uur. Kies bij aanschaf de data van jouw voorkeur.

Geaccrediteerd

Bijna al onze cursussen zijn geaccrediteerd. Deze cursus is geaccrediteerd voor NVO-NIP, V&VN, SKJ, Registerplein en ADAP.

Beschrijving

Wat ga ik leren?

Uit diverse onderzoeken van de Gezondheidsraad blijkt dat bij kinderen van migranten met GGZ- en LVB-problematiek signalen vaak niet op tijd worden doorgegeven. Onbekendheid met de jeugdzorg maar ook taboe en angst voor diezelfde hulpverlening spelen hierbij een rol. Eerder signaleren kan problemen op latere leeftijd beperken. In deze training leert u om te gaan met cultuurverschillen, gaan we in op communicatie met het kind en de ouders, en de vroegsignalering van LVB- en GGZ-problemen bij kinderen van migranten.  

Voor wie is de cursus bedoeld?

Voor professionals die werken in de zorg, hulpverlening of het onderwijs die meer willen weten over cultuursensitief werken en willen leren hoe LVB (Licht verstandelijke beperking)- of GGZ-problematiek bij migrantenjeugd sneller gesignaleerd en besproken kan worden.

Accreditatie

Deze cursus is geaccrediteerd bij Registerplein (2,95 punten), SKJeugd (7,5 punt), ADAP (7,5 punt), V&VN (8 punten) en NVO-NIP (7,5 herregistratie, 3,5 overige taken, 4 diagnostiek). Je ontvangt een certificaat wanneer je de cursus succesvol hebt afgerond.

Cursus opzet

Online sessies

In totaal vinden er 5 Live Online sessies plaats van elk 1,5 uur op vaststaande data en tijdstippen. Selecteer bij aanschaf daarom de reeks momenten van jouw voorkeur.

Je volgt de online sessies in een groep van 4 tot 8 medecursisten en een vaste trainer. Van jou als cursist verwachten we een actieve deelname tijdens de sessies en stimuleren we inbreng van eigen casuïstiek.

Sessie 1: Wat is cultuursensitief werken

Sessie 2: Cultuursensitief communiceren

Sessie 3: GGZ-problematiek bij migrantenjeugd

Sessie 4: LVB-problematiek bij migrantenjeugd

Sessie 5: Samenvatten en eigen casuïstiek bespreken

Zelfstudie

Ter voorbereiding op de Live Online sessies wordt er enige zelfstudie van je verwacht, reken hierbij op ongeveer 1 uur per Live Online sessie.

Door wie is de cursus ontwikkeld?

Deze cursus is ontwikkeld in samenwerking met ZonMw, St-Raw , Academische Werkplaats Risicojeugd , EIF-project GGZ Migrantenjeugd, Gemeente Rotterdam .

Door wie wordt de cursus gegeven?

Deze cursus wordt gegeven door Léon Beckx , Dominique Bekke, Sonay van Brandwijk, Saskia Daalhof, Jeanine Strobbe. Alle sessies zullen door dezelfde deskundige gegeven worden.

Wat is Live Online Leren (LOL)?

Lesmethode

Deze cursus wordt gegeven in de Live Online leeromgeving (LOL-omgeving). LOL staat voor Live Online Leren: een live online leermethode waarbij interactie centraal staat. Net als in een gewoon klaslokaal zijn in het Live Online klaslokaal ook een docent en cursisten aanwezig. De trainer en medecursisten kunnen elkaar via de computer, tablet of smartphone horen en zien. Je kunt de cursus dus op iedere locatie met internetverbinding volgen: comfortabel vanuit huis, onderweg of op het werk. Daarnaast kun je de lessen opnemen en terugkijken. Professionals uit heel Nederland kunnen hierdoor samenwerken aan opdrachten en ervaringen met elkaar delen. In de LOL-omgeving bereid je de live online sessies voor door middel van opdrachten inleveren, artikelen lezen, video's bekijken of toetsen maken. Door deze en nog vele andere mogelijkheden van de LOL-omgeving zorgt LOL voor een unieke ervaring en leer je online en interactief van elkaar.

Praktische informatie

 Wat heb je nodig?

De Live Online sessies worden gegeven in het Live Online klaslokaal (een virtueel klaslokaal) waaraan je deelneemt met zowel beeld als met geluid. Hiervoor moet je beschikken over een stabiele internetverbinding op bij voorkeur een laptop. Een laptop heeft vaak een ingebouwde webcam en geluidskaart. Wanneer je wilt deelnemen met een desktop, ga dan na of hier een geluidskaart in zit en zorg voor een goede headset met microfoon. Via tablet of smartphone kun je ook deelnemen, maar voor de beste beleving volg je de sessie op het grote scherm van een laptop of desktop.

Na de inschrijving

Nadat je de cursus hebt aangeschaft ontvang je een bevestigingsmail en een mail met de inloginstructies voor de Live Online leeromgeving. In de leeromgeving is al het lesmateriaal beschikbaar waar je per direct onbeperkt toegang tot hebt.

Tevens vragen we je om je in te schrijven voor een testsessie met één van onze trainers, waarin je wordt voorbereid op de eerste echte Live Online sessie. Tijdens deze testsessie zorgen we ervoor dat alle techniek goed werkt en dat je bekend bent met het Live Online klaslokaal zodat je zorgeloos aan de eerste les kunt deelnemen.

Deze cursus gaat van start wanneer minimaal 5 cursisten zich hebben ingeschreven. Indien de cursus niet kan starten i.v.m. te weinig aanmeldingen zullen we je hierover z.s.m. per mail informeren en zullen we het aankoopbedrag binnen 30 dagen na annulering terugstorten.

Meer informatie?

Heb je een vraag over deze cursus? Vul dan het contactformulier in op onze contactpagina of mail naar contact@study2go.nl o.v.v. de naam van de cursus.

Hoe werkt Live Online Leren?