CASE

Digiplatform van jeugdhulpregio West-Brabant West

Kinderen en ouders snel en goed geholpen dankzij online (groeps)trajecten, nu en na corona.

Kinderen en ouders snel en goed geholpen dankzij online (groeps)trajecten, nu en na corona. Dat was het doel waarmee negen verschillende gemeenten van de jeugdhulpregio West-Brabant West in 2020 Study2Go benaderden. Geïnspireerd door de Digipoli van Youz Online kwam het verzoek om in samenwerking met deze gemeenten uit de jeugdhulpregio een Digiplatform te ontwikkelen voor online jeugdhulp aan kinderen, jongeren en ouders.

Het Digiplatform

Het Digiplatform is een volwaardige online leeromgeving, ontwikkeld door Study2Go en toegankelijk voor getrainde behandelaren en kinderen, jongeren en ouders uit de regio. Het Digiplatform wordt ingezet voor interactieve online individuele- en groepstrajecten, die een aanvulling vormen op of vervanging zijn van een regulier behandeltraject.

Het Digiplatform is meer dan een tool voor slechts videobellen. Het platform biedt de mogelijkheid om naast live online sessies ook zelfstudiematerialen beschikbaar te stellen, waarbij opdrachten en informatie 24/7 beschikbaar zijn voor kinderen, jongeren en ouders. Daarnaast kunnen kinderen, jongeren en ouders ook onderling met elkaar in contact komen en verhalen en ervaringen met elkaar uitwisselen.

Getrainde LOL-behandelaren

In totaal zijn 50 behandelaren van kleine en middelgrote jeugdhulpaanbieders uit de negen verschillende gemeenten opgeleid door Study2Go tot basis-LOL-behandelaren. Tijdens een intensieve training van drie weken hebben de behandelaren geleerd om een online behandelsessie met meerdere cliënten voor te bereiden en te begeleiden, en daarbij de interactieve tools van de live online sessieruimte en het Digiplatform toe te passen.

Uitvoering en resultaat

Na afronding van de training is Study2Go aanwezig om getrainde behandelaren te ondersteunen in het ontwerpen van online content en het opzetten van online trajecten via het Digiplatform. Inmiddels zijn de eerste getrainde behandelaren gestart met het gebruik van het Digiplatform en wordt dit ingezet voor verschillende groepstrajecten voor kinderen, jongeren en ouders.

Op 8 juni 2021 vond de officiële lancering plaats! Tijdens een interactieve avond met verschillende sprekers en paneldiscussies werden de mogelijkheden en toekomstplannen van het Digplatform besproken. De belangrijkste boodschap van deze avond? Dat je gewoon moet gaan starten met online jeugdhulp! Het Digiplatform is een waardevolle aanvulling op de jeugdhulp in de regio West-Brabant West en biedt de mogelijkheid om afwisselende en interactieve individuele trajecten en groepsbehandeling op te zetten.

 

Ben je ook werkzaam in de regio en wil je gebruik gaan maken van het Digiplatform? Of ben je werkzaam als jeugdprofessional in een andere regio en ook geïnteresseerd in een online platform voor jouw behandeltrajecten? Study2Go staat voor je klaar om je te begeleiden en ondersteunen in het gehele proces!

Wil je weten wat de opties zijn voor jouw bedrijf en medewerkers?

We denken graag met je mee om een op maat gemaakt traject te ontwikkelen, gericht op de leervragen van jouw medewerkers. Neem contact met ons op! We maken graag kennis met je.

📞 +31 (0)20 244 15 62
📨 contact@study2go.nl