(Vroeg)signalering autisme voor JGZ-professionals

Al 96 CJG-artsen gingen je voor en volgden de Live Online cursus

In samenwerking met Lucertis Kinder- en Jeugdpsychiatrie en Sarr Expertisecentrum Autisme

Sinds het nieuwe DSM-5 wordt er gesproken van een autismespectrumstoornis, ook wel ASS genoemd. Maar wat is het eigenlijk? Het antwoord op deze vraag is helemaal niet zo makkelijk. Het is een complex begrip. Het begrip omvat veel verschillende soorten stoornissen met verschillende kenmerken, en het betreft ontzettend veel verschillende soorten personen. Geen enkel kind, jongere of ouder met ASS is hetzelfde of vertoont hetzelfde gedrag. Het is dan ook niet zo gek dat er nog steeds veel mensen, wereldwijd, niet precies weten wat het inhoudt. Het is niet vanzelfsprekend dit of dat... Naar het volledige artikel >

Trainers Irina en Hetty vertellen over de cursus
De online cursus bestaande uit 2 sessies is geaccrediteerd en 100% interactief
Trainer: Irina Uitewaal-Poslawsky
Beleidsmedewerker Zorg, Geregistreerd Verpleegkundige
Trainer: Hetty Joustra
GZ-psycholoog, cognitief gedragstherapeut en docent en supervisor Pivotal Response Treatment  

 

Van 31 maart tot en met 7 april 2018 vindt de nationale autismeweek plaats. Het thema van de autismeweek is dit jaar ‘luisteren naar autisme’. De Nederlandse Vereniging voor Autisme (NVA) schrijft op hun website dat het thema op verschillende manieren uitgelegd kan worden. Een van de manieren hiervan is dat 'luisteren naar autisme' belangrijk is wanneer iemand zélf de diagnose heeft omdat kennis over autisme hem of haar kan helpen met zijn beperking om te gaan... Naar het volledige artikel >

"Ik heb de cursus als heel waardevol ervaren. Hij had voldoende diepgang en het werken via LOL was echt een meerwaarde: leren in een groep, zonder de bijbehorende reistijden, erg prettig."

Manuella van Dijken, Jeugdarts, CJG Rijnmond

"Het live online zijn voelde aanvankelijk wat ongemakkelijk maar wende al snel en blijkt een heel makkelijke methode om zonder je plaats te verlaten in contact te komen met docenten en medecursisten. Ook inhoudelijk was ik tevreden over de aangeboden stof en methode."

Marjolein Kuijk, Jeugdarts, CJG Rijnmond

"Het leren via LOL, Live Online Leren, is mij goed bevallen. Inloggen vanachter je eigen computer, maar er is toch live contact met de docenten en de groep mede-cursisten. De mogelijkheid om te kunnen chatten, stemmen en de aanwezigheid van de webcam maakte het echt interactief. Ik kan deze cursus en vooral het leren via LOL echt aanraden aan zorgprofessionals."

Jeugdarts KNMG / Arts M&G, CJG Nissewaard

"Mijn eerste ervaring met LOL (live online leren) was zeker positief! Fijn om met collega's ervaringen uit te wisselen en ook feedback te krijgen van een professional."

Marjolein de Kwaadsteniet - de Bruin, Jeugdarts (0-4 jr), CJG Rijnmond

"De cursus was heel goed geaorganiseerd. De leerstof was heel leerzaam (een goede balans tussen theoretische kennis en leerzame casussen uit de praktijk, inclusief de mogelijkheid om een eigen casus te bespreken). De beeld- en geluidkwaliteit was prima en de kwaliteit van lesgeven van de docente was excellent. Ik heb met heel veel plezier de LOL-cursus gevolgd en heb er veel van geleerd en ik zal in de toekomst heel graag de LOL-cursussen blijven volgen."

Drs. Aziza Azizi, Jeugdarts KNMG, CJG-Feijenoord

We leven in een tijd waarin de traditionele manier van werken en leren onderhevig is aan continue veranderingen. We willen een leven lang leren en ons ontwikkelen, op de momenten dat het ons uitkomt en op elke locatie waar we ons bevinden. We willen efficiënter leren, het liefst voor minder geld, maar wel met veel rendement. Daartegenover staat dat er steeds minder middelen en tijd beschikbaar zijn om dit mogelijk te maken. Een oplossing is de LOL-methodiek. LOL staat voor Live Online Leren... Naar het volledige artikel >

Andere cursussen voor JGZ-professionals

Unieke actie cultuursensitief werken. 3 cursussen van €450 voor €50,-!

STUDY2GO (ZonMw gesubsidieerd)

Cursus 'Omgaan met multiproblem gezinnen' via Live Online Leren

STUDY2GO

Cursus 'Kinderen van ouders met psychische of verslavingsproblemen (KOPP-KVO)' via Live Online Leren

INDIGO