Kristel Logghe

Geplaatst door Anoeska Vellekoop op

Kristel Logghe zet zich al 20 jaar in om cultuursensitief werken en interculturalisatie van de zorg te bevorderen. Toen ze begon aan de opleiding Gezondheidswetenschappen in Maastricht was haar doel om de zorg in ontwikkelingslanden te verbeteren. Tijdens haar eerste baan aan Universiteit Maastricht deed ze onderzoek naar lokaal gezondheidsbeleid voor vluchtelingen en asielzoekers. Al snel kwam ze erachter dat er ook in Nederland nog een wereld valt te winnen om de zorg toegankelijk te maken voor mensen met een migratie- of vluchtelingenachtergrond. Na banen als onderzoeker, projectleider van een groot Actieplan Interculturalisatie bij GGZ Nederland en als Universitair Docent Gezondheidszorg en Cultuur aan de VU heeft ze in 2006 haar eigen sociale onderneming opgezet: Multivation, voor innovaties in de samenleving.

Sinds 2015 werkt Kristel samen met Learning Connected, als landelijke projectleider van een groot samenwerkingsproject ‘LOL in cultuursensitief werken’. In twee jaar tijd hebben we 9 LOL-trainers opgeleid en 250 professionals uit 46 gemeenten getraind in cultuursensitief werken en vroegsignalering van ggz- en lvb-problematiek bij migrantenjeugd via de LOL-methode.

In haar workshop zal Kristel spreken over de projecten waar zij LOL bij heeft ingezet, spreken met een LOL-trainer en meedenken over wat LOL in jouw eigen praktijk zou kunnen betekenen.

← Ouder bericht Nieuwer bericht →