Maret Achterberg: Cultuursensitief werken

Mijn naam is Maret Achterberg. Ik ben geboren en getogen in Ridderkerk, onder de rook van Rotterdam. Na verschillende stages in binnen- en buitenland heb ik in 2015 mijn bachelor diploma in Social Work behaald. Ik ben daarna naar Tanzania verhuisd, waar ik een jaar heb gewerkt voor een lokale non-profit organisatie. Vervolgens ben ik naar Zweden verhuisd, waar ik in 2019 mijn master diploma in de internationale ontwikkelingssamenwerking heb behaald. Mijn studie richtte zich op theoretische perspectieven en vraagstukken op het gebied van sociale ontwikkeling, armoedebestrijding en duurzaamheid. Het onderzoek voor mijn master scriptie heb ik in Oeganda gedaan in samenwerking met een kleinschalige NGO, en na het behalen van mijn master diploma ben ik teruggekeerd naar Nederland.


Sinds 2020 ben ik werkzaam als trainer en consultant bij Learning Connected en Study2Go. Binnen deze functie komt mijn passie voor het schrijven en ontwikkelen van onderwijsmaterialen en het geven van trainingen mooi samen met mijn kennis en ervaringen binnen het sociale werkveld en de internationale ontwikkelingssamenwerking. De functie biedt mij niet alleen de mogelijkheid om mijzelf verder te ontwikkelen als trainer, maar ook om deelnemers op een toegankelijke en interactieve manier kennis te laten maken met het live online leren. Het live online leren is een unieke vorm van online leren, waarbij interactie altijd centraal staat. Dit vind ik persoonlijk heel belangrijk. Ik vind het mooie aan wonen en werken in een internationale, multiculturele omgeving, het uitwisselen van kennis en perspectieven met elkaar, om op die manier meer over jezelf en over anderen te leren. Ik ben ervan overtuigd dat het uitwisselen van ervaringen en elkaar uitdagen om buiten de comfort zone te stappen iedereen uiteindelijk zal vormen tot een kritischere professional, met een bredere en mooiere blik op het werkveld en de wereld om ons heen.

Maret geeft de volgende training:

 

← Ouder bericht Nieuwer bericht →