Nienke Kool: Zelfbeschadiging en Suïcidaliteit

Geplaatst door Birgit Klapper op

GGZ-verpleegkundige en onderzoeker

Mijn naam is Nienke Kool en ik ben verpleegkundige en onderzoeker in de GGZ. Ik heb vooral ervaring met mensen die ernstig getraumatiseerd zijn en met complexe behandelsituaties. Tijdens mijn werk op de gesloten afdeling kwam ik in aanraking met zelfbeschadigend gedrag en ik begreep hier helemaal niets van. De impact van dit gedrag op mijzelf en mijn collega’s was groot en ik merkte hoe dit onze reactie kleurde. Tijdens mijn studie verplegingswetenschap ben ik onderzoek gaan doen naar zelfbeschadigend gedrag en in 2015 ben ik op dit onderwerp gepromoveerd.

Sinds een aantal jaar geef ik trainingen over zelfbeschadigend gedrag aan professionals en modules over zelfbeschadiging en suïcidaliteit aan patiënten zelf. Daarnaast geef ik trainingen over suïcidaliteit (o.a. PITSTOP en Gatekeeper) en trainingen over het omgaan met mensen met persoonlijkheidsstoornissen.  

Ik vind het belangrijk dat kennis beschikbaar is voor wie dat nodig heeft maar merk ook dat er steeds minder tijd voor lijkt te zijn. De reisafstand speelt hier soms een belangrijke rol in. Ik ben ook altijd geïnteresseerd in nieuwe technieken en hoe deze bij kunnen dragen aan kennisverspreiding. Daarom ben ik enthousiast over de LOL-methode. 

Ik ben beschikbaar voor de onderwerpen zelfbeschadiging, suïcidaliteit, persoonlijkheidsstoornissen en combinaties van deze onderwerpen.

Nienke geeft de LOL-training: 

← Ouder bericht Nieuwer bericht →