Martijn Hell: Emotie-regulatie

Geplaatst door Birgit Klapper op

Behandelaar emotie-regulatie m.b.v. 'Zachtjes Balen'

Ik werk 30 jaar als dramatherapeute in de kinderpsychiatrie. Ook heb ik als dramatherapeute in het onderwijs en in de huiselijk geweld opvang gewerkt. Op het gebied van de sociaal emotionele ontwikkeling heb ik diverse programma’s ontwikkeld.

Momenteel werk ik bij Youz, kinder en jeugdpsychiatrie in Purmerend. Daar geef ik ouder-kind behandelingen met behulp van spel, gericht op emotie regulatie en het bevorderen van veilige hechting volgens de methodiek ‘Zachtjes Balen’. Ouders en kinderen ervaren hoe zij boos of gespannen kunnen zijn en toch veilig grenzen kunnen stellen. Het vertrouwen in zich zelf en in elkaar groeit.

Naast mijn werk bij Youz ben ik geregistreerd supervisor voor vaktherapeuten.

In mijn praktijk voor ‘Zachtjes Balen’ train ik vaktherapeuten, psychologen, orthopedagogen, psychiaters in de therapeutische methodiek ‘Zachtjes Balen’. Hulpverleners, leerkrachten en ouders train en begeleid ik in het werken met de spanningsmeter en de boosheidsmeter. De methodiek ‘Zachtjes Balen’ wordt momenteel tot een consensus based module beschreven. 

Ik hou er van om een speelse, veilige omgeving te creëren waarin kinderen en volwassenen ontdekkingen over zich zelf  en de ander kunnen doen en ervaringen kunnen delen over de omgang met spanning en boosheid bij frustraties. Met behulp van een spanningmeter, een boosheidmeter, afbeeldingen, eenvoudige rijmpjes en spel met een schildpad handpop leren zij heel concreet hun spanning en boosheid te peilen en te reguleren.

Ik wil graag via LOL de kennis over het werken met de spanningsmeter en de boosheidsmeter van ‘Zachtjes Balen’ aan hulpverleners, leerkrachten en ouders doorgeven omdat ik zie dat wanneer mensen leren hoe ze met aandacht en compassie ongelukkig kunnen zijn, hun leven een stuk fijner wordt.

Martijn geeft de LOL-training:

 

← Ouder bericht Nieuwer bericht →