Henk Rosendal: vakbekwaam indiceren

Geplaatst door Birgit Klapper op

Dr. Henk Rosendal (1961) is gezondheidswetenschapper en oorspronkelijk opgeleid als verpleegkundige (A en B). Hij heeft jarenlange ervaring in zowel de intra- als de extramurale zorg en was werkzaam bij het ministerie van VWS, TNO en de Landelijke Vereniging voor Thuiszorg.

In 2002 promoveerde hij op de effectiviteit van transmurale zorg. Van 2005 tot 2012 was Henk lector Mensen met Chronische Ziekten bij Hogeschool Leiden en van 2010 tot 2018  lector Wijkzorg bij Kenniscentrum Zorginnovatie van Hogeschool Rotterdam. In het najaar van 2018 is hij daar gestart met een nieuw lectoraat: De Gezonde Wijk. Van 2010 tot begin 2014 was hij voorzitter van de afdeling Eerstelijnsverpleegkundigen bij de beroepsvereniging V&VN. Hij was in 2014 een van de oprichters van de Stichting Bevordering Wijkverpleegkunde, waar hij tevens voorzitter van is. Daarnaast is hij vanaf 2017 werkzaam als vakinhoudelijk manager bij TWB thuiszorg met aandacht.

Henk heeft vele publicaties en diverse boeken op zijn naam staan. Zo was hij samensteller en redacteur van het boek Ketenzorg: praktijk in perspectief[1] en schreef hij in 2012 samen met Lausanne Mies het boek Integrale zorg voor mensen met een chronische ziekte[2]. Hij was ook auteur van het Leerboek Verpleegkunde Maatschappij en Gezondheid: verpleegkundig redeneren en CanMEDS-rollen in de eerstelijn[3]. Samen met Jose van Dorst schreef hij Vakbekwaam Indiceren: een handreiking voor wijkverpleegkundigen[4].

Bron:

[1] Rosendal H, Ahaus C, Huijsman R, Raad C (red). Ketenzorg: praktijk in perspectief. Elsevier Gezondheidszorg, Maarsen, 2009.

[2] Rosendal H, Mies L. Integrale zorg voor mensen met een chronische ziekte. Amsterdam: Reed Business, 2012.

[3] Rosendal H. Verpleegkunde Maatschappij en Gezondheid: CanMeds-rollen en verpleegkundig redeneren in de eerstelijn. Amsterdam: Reed Business, 2015.

[4] Rosendal H, J van Dorst. Vakbekwaam Indiceren: een handreiking voor wijkverpleegkundigen. Houten: BSL, 2019.

← Ouder bericht Nieuwer bericht →