Dominique Bekke: Cultuursensitief werken

Geplaatst door Birgit Klapper op

Ik ben Dominique Bekke, 26 jaar en woonachtig in Nijmegen. Geboren en getogen Achterhoekse en werkzaam in Zwolle. Een echte globetrotter dus.

Tijdens een congres ben ik in aanraking gekomen met de LOL-trainingen cultuursensitief werken. Na afloop van de workshop heb ik me direct ingeschreven voor een testsessie, waarna ik direct als trainer ben blijven plakken. Dat is nu 2 jaar geleden. In deze periode hebben zowel de training als ikzelf veel ontwikkeling doorgemaakt, die een positieve uitwerking op de inhoud hebben gehad.

Na mijn studie Psychologie ben ik terecht gekomen in een klein behandelteam, gericht op cliënten met een migranten achtergrond. Mijn eerste hulpverleners ervaringen met deze doelgroep, waarin ik me heb verbaasd, verwonderd, gefrustreerd en geprikkeld ben geraakt. Op dit moment ben ik werkzaam als preventiemedewerker GGZ, waarin ik me richt op het voorkomen van psychische problematiek bij risicogroepen. De migrantendoelgroep heeft daar een belangrijke plek verworven.

Wat me aanspreekt in de LOL-trainingen is de moderne manier van leren en informatie overdracht. Het online klaslokaal biedt veel mogelijkheden voor leuke werkvormen, waardoor de informatie beter bij de deelnemers beklijft. Het is leuk om te merken dat deelnemers aan het begin nog wat spanning rondom de techniek in het medium ervaren maar zich wel helemaal inzetten om de stof eigen te maken. De betrokkenheid en motivatie van deelnemers is groot en de dankbaarheid na afronden van de cursus eveneens. Dat maakt dat ik iedere groep weer vol enthousiasme van start ga!

 Bekijk Dominique op LinkedIn.

Dominique geeft de volgende LOL-trainingen:

Cultuursensitief werken GGZ problematiek JGZ

← Ouder bericht Nieuwer bericht →