Daphne van Hoeken: Ouderenpsychiatrie en Wetenschappelijk onderzoek GGZ

Geplaatst door Birgit Klapper op

Senior wetenschappelijk onderzoeker GGZ, stafmedewerker Ouderenpsychiatrie

Ik ben opgeleid als onderzoekspsycholoog, en sinds 1995 werkzaam als senior wetenschappelijk medewerker bij de Parnassia Academie, het kennisonderdeel van de Parnassia Groep. Ik begeleid –vaak als co-promotor- promovendi van prof.dr. Wijbrand Hoek bij hun promotie onderzoek. Daarnaast geef ik jaarlijks een interne cursus onderzoeksvaardigheden voor arts-assistenten psychiatrie en klinisch psychologen in opleiding, en coach ik een aantal van hen bij het opzetten en uitvoeren van wetenschappelijk onderzoek wat zij in het kader van hun opleiding moeten doen.

Verder ben ik stafmedewerker bij de specialismegroep Ouderen van de Parnassia Groep. De specialismegroep ondersteunt de zorg aan oudere mensen met GGZ problematiek door medewerkers van de Parnassia Groep te adviseren over implementatie en gebruik van richtlijnen, door het bieden van consultatie en het bevorderen van kennisuitwisseling, en door het doen van voorstellen voor scholing, onderzoek en innovatie. In de specialismegroep ben ik de rechterhand van de specialismeleider, en doe veel beleidsvoorbereidend en organisatorisch werk.

Met de specialismegroep Ouderen willen we (om te beginnen) een aantal online nascholingscursussen ontwikkelen voor huisartsen over GGZ-problematiek bij oudere patiënten. Hiervoor lijkt LOL ons –zowel vanwege de live interactie als vanwege de mogelijkheid om op afstand deel te nemen- een zeer geschikt middel.

Ook voor het bevorderen van kennis over het doen van onderzoek bij beginnend GGZ-onderzoekers zie ik mogelijkheden voor LOL. Dat wordt iets voor de wat langere termijn.

Daphne geeft de LOL-training: 

GGZ problematiek

← Ouder bericht Nieuwer bericht →