Sophie Smit: Live Online Leren

Geplaatst door Study2Go . op

Sophie Smit
Live Online Leren consultant

Hi, mijn naam is Sophie Smit, ik ben 24 jaar, opgegroeid in Purmerend en werk als LOL-consultant en -trainer bij Learning Connected en Study2Go. Naast deze werkzaamheden doe ik een master onderwijswetenschappen en woon ik in Amsterdam Oost.

Tijdens mijn bachelor sociologie, heb ik een minor onderwijswetenschappen gedaan. Hier heb ik voor gekozen omdat ik erg geïnteresseerd was (en nog steeds ben) in de raakvlakken tussen sociologie en onderwijswetenschappen, zoals kansen(on)gelijkheid, de opkomst van schaduwonderwijs en de invulling van het burgerschapsonderwijs. Na het behalen van mijn bachelor, ben ik gaan werken bij Learning Connected om praktijkervaring op te doen in het onderwijsveld. Hierdoor ben ik enthousiast geworden over het ontwikkelen van trainingen en het stimuleren van (live) online leren. Ook ben ik erg geïnteresseerd geraakt in innovatieve en online onderwijsmethoden.

Bij het geven en ontwikkelen van trainingen, vind ik het belangrijk om te leren van en met elkaar. Ik denk namelijk dat je door samen te werken het beste eindresultaat behaalt. Ik vind het erg mooi om te zien dat de deelnemers na afloop van een training zelf in staat zijn om op een enthousiaste, creatieve en originele manier hun eigen live online sessies vorm te geven. Dit blijft voor mij elke keer inspirerend en leerzaam. Ook heb ik er veel zin in om de (theoretische) kennis die ik dit jaar opdoe bij de master onderwijswetenschappen, in de praktijk toe te passen bij Learning Connected.

Tot slot vind ik het in mijn vrije tijd belangrijk om gezond te leven. Dit doe ik door veel te bewegen, maar ook door mij te verdiepen in gezonde voeding. Ook heb ik tijdens de corona-lockdowns het tuinieren ontdekt, al was dit wat makkelijker bij mijn ouders in de tuin dan op mijn balkon in Amsterdam. Verder ben ik dol op lezen en vind ik het leuk om in Amsterdam musea te bekijken, buurten te verkennen en cafeetjes en restaurantjes te ontdekken.

← Ouder bericht