Maret Achterberg: Live Online Leren

Geplaatst door Study2Go . op

Maret Achterberg
Maret Achterberg: Live Online Leren consultant
Mijn naam is Maret Achterberg en ik ben 27 jaar oud. Ik ben geboren en getogen in Ridderkerk, onder de rook van Rotterdam. Na meerdere stages in binnen- en buitenland heb ik in 2015 mijn bachelor in Social Work behaald. Na enige tijd in het basisonderwijs te hebben gewerkt ben ik in 2016 verhuisd naar Tanzania, waar ik een jaar heb gewerkt voor een lokale non-profit organisatie. Vervolgens ben ik naar Zweden verhuisd, waar ik in 2019 mijn master diploma in de internationale ontwikkelingssamenwerking heb behaald. Mijn studie richtte zich op theoretische perspectieven en vraagstukken op het gebied van internationale ontwikkeling, met een specifieke focus op sociale ontwikkeling, armoedebestrijding en duurzaamheid. Het onderzoek voor mijn master scriptie heb ik in Oeganda gedaan, en na het behalen van mijn diploma ben ik teruggekeerd naar Nederland, naar Rotterdam!

Ik heb sindsdien niet stil gezeten. Ik combineer mijn functie als Live Online Learning Consultant bij Study2Go met mijn werk als ZZP'er. Zo bestaat mijn week uit het ontwikkelen en geven van trainingen op het gebied van online onderwijs en online communicatie, leid ik mensen op tot live online behandelaar of trainer en ontwikkel ik onderwijscurriculum en content voor verschillende organisaties en projecten in Europa, Azië en Afrika.

Het mooie aan het wonen en werken in een internationale context vind ik het uitwisselen van kennis en perspectieven met elkaar, om op die manier meer te leren over jezelf en over anderen. Ik ben ervan overtuigd dat het uitwisselen van ervaringen en elkaar uitdagen om buiten de comfort zone te stappen iedereen uiteindelijk zal vormen tot een kritischere professional met een bredere en mooiere blik op het werkveld en de wereld om ons heen.

← Ouder bericht Nieuwer bericht →