Waarom de expert zo belangrijk is

Geplaatst door Anoeska Vellekoop op

Door: Anoeska Vellekoop en Birgit Klapper. De Live Online Leren (LOL)-methodiek is zo opgezet dat iedereen die over kennis beschikt, deze via de LOL-omgeving kan etaleren. De LOL-basistraining biedt ondersteuning aan ieder die les wil geven via de LOL-omgeving. De LOL-basistraining leidt de aanstaande LOL-trainer op in het gebruik van de LOL-omgeving en laat zien hoe een les in de LOL-omgeving didactisch verantwoord kan zijn. Dit zorgt ervoor dat iemand niet per sé een docent hoeft te zijn, om toch les te mogen (én kunnen) gaan geven via de LOL-omgeving. Dit biedt een belangrijk voordeel: kennis wordt makkelijker en sneller verspreid! Natuurlijk biedt het wel voordelen als iemand al enige didactische kennis heeft.

Eén van deze voordelen is het accrediteren van de cursussen. Professionals uit verschillende beroepsgroepen moeten jaarlijks bijscholingspunten/accreditatiepunten halen om hun registratie te behouden. Deze punten kunnen zij bijvoorbeeld halen door cursussen te volgen. Uiteraard draagt de kwaliteit van de trainer/expert van zo een cursus bij aan de kwaliteit van de cursus. Hierdoor is het belangrijk dat voor bepaalde cursussen een echte ervaren expert uit het werkveld betrokken is. Alle cursussen bij Study2Go worden gegeven door echte experts in hun vakgebied. Zo weet jij zeker dat de cursus die jij volgt ook daadwerkelijk bijdraagt aan jouw kennis.

Een illustratief voorbeeld is de cursus die Learning Connected (de ontwikkelaar van de LOL-methodiek) heeft opgezet en uitgevoerd in samenwerking met Lucertis, een organisatie voor kinder- en jeugdpsychiatrie. Deze cursus is gegeven door twee psychiaters en was gericht op het ondersteunen van jeugdartsen in het detecteren van autismespectrumstoornissen. De psychiaters waren niet opgeleid in groepsdynamiek, maar hebben toch een zeer waardevolle cursus kunnen geven. De psychiaters beschikten over de inhoudelijke kennis, de Live Online Leren methode heeft hen geholpen om deze kennis op een interactieve en live online manier over te brengen. Dankzij de LOL-training konden de psychiaters een waardevolle online cursus geven. Deze cursus kun je zelf ook nog volgen! Interesse? Klik hier!

Uiteraard is de LOL-methodiek inzetbaar voor veel meer verschillende doeleinden, maar de experts blijven erg belangrijk. Daarnaast is de expert zelf ook gebaat bij het volgen van de LOL-basistraining. Sinds 1 januari 2018 is de LOL-basistraining gecertificeerd volgens de internationale norm NEN-EN ISO 17024:2012 voor Persoonscertificatie. Met deze norm wordt zekerheid geboden over het niveau en de kwaliteit van de training.

← Ouder bericht Nieuwer bericht →Leave a comment

Please note, comments must be approved before they are published