Nederland internationalisering de baas met live afstandsonderwijs?

Geplaatst door Birgit Klapper op

Nederland maakt zich zorgen over de toenemende internationalisering van ons hoger onderwijs. Met de komst van buitenlandse studenten naar Nederland zouden allerlei problemen ontstaan zoals een tekort aan studentenhuisvesting en de verloedering van de Nederlandse taal.

Nergens voor nodig betoogt Freddy Weima, directeur van Nuffic, de organisatie voor internationalisering in het onderwijs in het NRC artikel ‘Vereng internationalisering niet tot verengelsing’.

Het is volgens Weima zonde dat internationalisering uitsluitend wordt geassocieerd met de komst van buitenlandse studenten naar Nederland. De internationalisering biedt namelijk ook de Nederlandse student volop kansen zich breder te ontwikkelen. En dit is essentieel voor de toekomst van ons land.

Zo kunnen ook Nederlanders steeds makkelijker het buitenland gaan studeren. En door de digitalisering is het volgens Weitsma ook heel goed mogelijk om internationale ervaring op te doen zonder echt te reizen. Hij verwijst hierbij naar live online-onderwijs. Colleges of werkgroepen in de Verenigde Staten volgen, terwijl je zelf in Nedeland achter de laptop zit. Mits goed begeleid ontstaat zo volgens Weima mogelijk een international classroom waamee studenten worden uitgedaagd over de grenzen te kijken en en leren om te gaan met diversiteit.

Zo maakt online scholing het mogelijk studenten van over de hele wereld met elkaar en van elkaar te laten leren!

BRON: NRC ‘Vereng internationalisering niet tot verengelsing’

← Ouder bericht Nieuwer bericht →Leave a comment

Please note, comments must be approved before they are published