LOL in het onderwijs: ook docenten kiezen voor LOL

Geplaatst door Birgit Klapper op

Smartborden, online leerlingvolgsystemen, leerboeken vertaald naar e-learningmodules. Binnen het onderwijs zijn de technologische ontwikkelingen dagelijks voelbaar. Als docent ontkom je er niet aan jezelf bij te scholen. 21th century skills en een leven lang leren om bij te blijven. Sommige docenten storten zich vol overgave in deze nieuwe online leermogelijkheden. Ze starten een whatspp-groep met leerlingen, zetten opgenomen lessen online of gaan zelf vloggen. 

De meeste docenten zijn echter wat afwachtender of maken zich ronduit zorgen om deze ontwikkelingen. Want als alles straks online gebeurt... wat wordt dan de rol van de docent? Welk type docent jij ook bent, met LOL krijg ook jij plezier in online onderwijs! Live Online Leren (LOL) is de term voor echte face-2-face scholing op afstand. En als docent kun jij je nu laten scholen tot gecertificeerd LOL-docent. In de LOL-basistraining leer je alle kneepjes van het live lesgeven in het online klaslokaal. De voordelen van e-learning maar wel met de echte interactie van een klaslokaal. 

Samen met andere docenten en professionals volg je 7 live online sessies van 1,5 uur waarin je gezamenlijk aan de slag gaat met het verkennen van de didactische en technische mogelijkheden van het live online lesgeven. Laat jij in jouw klassikale lessen jouw studenten met elkaar brainstormen, opdrachten maken, toetsen of werken op het schoolbord? Ook online is dit mogelijk! Zelfs rollenspelen kun je online inzetten. Tijdens de LOL-basistraining leer je dus niet alleen de knopjes te bedienen, maar ook alle interactieve mogelijkheden te benutten. Als onderdeel van de training zet je zelf een online LOL-lesprogramma op en krijg je de kans jouw lesopzet echt te oefenen samen met de andere deelnemers.

De opleiding is gecertificeerd en wordt officieel afgesloten met een praktijk en theorie-examen. 

Meer informatie? Klik hier! 

← Ouder bericht Nieuwer bericht →Leave a comment

Please note, comments must be approved before they are published