LOL in het Extra Strong project

Geplaatst door Anoeska Vellekoop op

Door Hester Hooijen. ROC Mondriaan neemt deel aan het Extra Strong project waarbij docenten worden opgeleid tot LOL-trainer en de leerlingen betrekken bij deze nieuwe leermethodiek. Hierbij ontstaan er vele kleine projecten, worden er verschillende workshops gegeven tijdens symposia en volgen leerlingen bijvoorbeeld live online bijles. Afgelopen weken stonden er ook weer een aantal van deze gebeurtenissen op het programma. Hieronder lees je hier meer over.

Op het ROC Mondriaan in Delft was er vorige week een themaweek: 'Jij maakt het verschil'. Verslavingspreventiedeskundige Marion Kooij van Brijder Verslavingszorg trad live online op als jurylid bij de beoordeling van de ideeën van leerlingen in het kader van het thema 'Verslaving'. Weer andere leerlingen volgden voor het eerst een live online bijles medisch rekenen.

Verslavingspreventiedeskundige vliegt live online in …als jurylid.

Afgelopen woensdag was het zover. Leerlingen uit Delft mochten een idee pitchen met als thema 'verslaving'. De opdracht was om binnen 1 minuut een idee rondom het thema verslaving te presenteren en dit outside the box! De leerlingen konden -net als bij het tv programma ‘Het beste idee van Nederland’- de jury niet zien. Onder leiding van docente Marianne de Bruin gaven de leerlingen hun pitch voor de webcam. De meest uiteenlopende ideeën werden gepitcht, zoals een kuuroord voor shopverslaafden, een armband die aangeeft wanneer iemand te veel alcohol heeft gedronken en een tijdschrift over seksverslaving. 

Op afstand keken drie docent-juryleden live online mee naar de presentaties. En als gastjurylid was preventiedeskundige LOL-trainer Marion Kooij ook online aanwezig! Vanuit haar woning in Heemstede kon ze de presentaties live volgen en beoordelen.

Live online bijles Medisch Rekenen slaat aan

Medisch rekenen... het blijft een struikelblok voor veel verpleegkundigen in opleiding. Bijles is dan noodzakelijk, want een verpleegkundige die niet kan rekenen dat is natuurlijk vragen om problemen! 

Gelukkig wordt leerling-verpleegkundigen van ROC Mondriaan in Delft en Den Haag nu de mogelijkheid geboden extra bijlessen vanuit huis te volgen, live en online volgens de LOL-methodiek. Tamara Adriaensen (docent ROC Mondriaan locatie Delft) gebruikt de sessies om leerlingen 1-op-1 extra bijles te geven. Arja Boot (docent ROC Mondriaan locatie Den Haag) is vorige week gestart met het klaarstomen van een groepje leerlingen die binnenkort examen moeten doen.

Eerlijk? De eerste keer blijft spannend, zowel voor de leerlingen als voor de docenten. Want…gaat het wel goed met de techniek? En is face-to-face niet gewoon veel laagdrempeliger en persoonlijker?

Maar na de 1e sessies hebben de docenten hun online draai gevonden. Zo mailde Tamara: “Leuk om te zien hoe snel je vooruitgang kan boeken! Ik merk dat ik de smaak te pakken krijg met de LOL”. En Arja Boot was na haar eerste live online sessie erg tevreden met de interactie, de inzet van de leerlingen en het resultaat! En zelfs de leerlingen zijn na de initiële weerstand aan het eind van de eerste sessie echt om! “Fijn dat ik dit vanuit huis kan doen! En “Ik leer zo echt veel!” zijn de eerste reacties. Leuk detail: een leerling van Arja volgde de les in haar badjas en een andere leerling laat haar hoofddoek af, want ze is toch thuis.

Hoe maak je medisch rekenen interessant? Met persoonlijke aandacht, goede interactieve opdrachten en een leuk filmpje! Gaan we medisch rekenen dan toch nog leuk vinden? Het smaakt in ieder geval naar meer!

Zelf LOL-trainer worden? Lees hier meer informatie.

← Ouder bericht Nieuwer bericht →



Leave a comment

Please note, comments must be approved before they are published