Hola! Bonjour! Hallo! Live online leren gaat de wereld over

Geplaatst door Birgit Klapper op

Steeds vaker wordt Live Online Leren ingezet om live online les op grote afstand mogelijk te maken.

Zo reist LOL-trainer Léon voor zijn werk regelmatig naar het buitenland. Geen reden om geen online les te geven. Zo gaf hij al eens les vanuit zijn hotelkamer in Noorwegen.

En nu is daar LOL-behandelaar Hester. Deze zomer is Hester door Lucertis De Jutters aangenomen en door Learning Connected opgeleid om via LOL live online (groeps)behandeling te geven aan kinderen met GGZ-problematiek en hun ouders. Dagelijks worden nu al live online trainingen verzorgt door Hester en zes kersverse collega LOL-behandelaars in de Digi Poli Jeugd van Lucertis De Jutters! Wel had Hester al een wereldreis gepland. Geen probleem! Dan neem ik mijn laptop toch mee? En zo geeft Hester nu en de komende maanden les vanuit verschillende landen in Europa.

Zelfs haar LOL diploma-uitreiking heeft Hester live online meegemaakt. De hele uitreiking was ze er bij en zichtbaar op het grote scherm!

Maar niet alleen LOL-docenten zitten soms op grote afstand. Ook leerlingen weten de weg naar het LOL-klaslokaal te vinden ver over de grens. Zo was er eerder dit jaar een deelnemer die door familie omstandigheden noodgedwongen een deel van de live online sessies aan de cursus cultuursensitief werken vanuit Curaçao heeft gevolgd. Geen leuke aanleiding maar wel mooi dat ze zo toch haar training kon voltooien.

En voor ROC Mondriaan is Annelies van der Gaag, docent Verpleegkunde, vorige week gestart met het live online begeleiden van een aantal leerlingen die in Spanje stage lopen.

Tijdens de eerste sessie vertelt leerling Floor honderduit over haar eerste werkdag in verzorgingstehuis Casa Verde in Pilar en de vele indrukken die ze heeft opgedaan. Het wordt een interessant gesprek over de taal, eten, uitgaan, collega’s, heimwee, siësta, maar vooral over de verschillen in de zorg tussen Spanje en Nederland. En die verschillen zijn groot, aldus Floor. Zo verbaast ze zich over hoe weinig regels en protocollen er zijn. Bijvoorbeeld de morfinespuiten liggen daar gewoon in een la. Als je er een nodig hebt pak je er een en hoeft er niks te worden afgetekend of geregistreerd. Wat Floor wel naar vindt is dat de cliënten allemaal vast zitten in een stoel op een rijtje. Er wordt alleen de noodzakelijke zorg verleend, maar er is geen tijd voor persoonlijke aandacht.

 

Toch vind Floor het echt ‘supergaaf’. Ze mag heel veel handelingen zelf doen en leert erg veel. Tot slot geeft Floor een rondleiding met de webcam door haar appartement.

Hasta la próxima, Live en online!

← Ouder bericht Nieuwer bericht →Leave a comment

Please note, comments must be approved before they are published