Verwarde personen in het nieuws

Geplaatst door Anoeska Vellekoop op

Afgelopen maandag vielen er tien doden en meerdere gewonden toen Alek Minassian (25) in Toronto met opzet inreed op voetgangers (zie bijvoorbeeld het bericht in de Volkskrant voor meer informatie). Een trieste gebeurtenis. Volgens vroegere klasgenoten was Minassian ‘een sociaal onhandige jongen, had hij waarschijnlijk een vorm van autisme en had hij last van bepaalde tikjes’.

In politiek en media wordt het veel benoemd: er gebeuren te veel aanslagen door verwarde personen. Hieruit voort is ook het nieuwe ZonMw-project, ‘Stand Up’ opgezet. Het project zal zich richten op de signalering van verward gedrag bij kinderen en jongeren met een migratieachtergrond en op de implementatie van effectieve interventies bij risicojeugd en multiproblem gezinnen, gericht op herstel en zelfredzaamheid. Verder heeft dit project als doel om bij te dragen aan de kennis en effectiviteit van deze interventies. Hierbij zal ondersteuning in de praktijk plaatsvinden middels Live Online Leren (LOL).

Ben jij een professional in de zorg en heb je interesse om deze cursus te volgen? Op dit moment kun je deze cursus volgen voor maar €50,-. Klik hier voor meer informatie.

← Ouder bericht Nieuwer bericht →