Cursus in het zonnetje: StandUp!

Na het succes van de cursus Cultuursensitief werken en vroegsignalering LVB- en GGZ-problematiek migrantenjeugd, waarmee inmiddels over de 200 professionals uit heel Nederlands sinds september 2015 live online kennis hebben opgedaan over cultuursensitief werken en vroegsignalering, is er nu een vervolg op deze cursus. Dit vervolg is gerealiseerd middels een subsidie van ZonMw, de stichting die gezondheidsonderzoek financiert en het gebruik van ontwikkelde kennis stimuleert om daarmee de zorg en gezondheid te verbeteren. Het vervolg bestaat uit een traject waarbij de jeugdprofessional de basiscursus volgt, twee vervolgsessies en meerdere thema- en intervisiesessies, dit gedurende een jaar.

Voorkomen escalatie van problematiek bij jongeren met een migratieachtergrond

Het project richt zich op een sluitende aanpak bij jeugd met verward gedrag. Uit diverse onderzoeken en uit een uitgebreid Advies van de Gezondheidsraad (2012) blijkt dat jongeren met een migratieachtergrond evenveel als of vaker dan jongeren met een Nederlandse achtergrond te maken hebben met psychische en lvb-problematiek. Tegelijk krijgen zij minder vaak of later hulp dan jongeren met een Nederlandse achtergrond. De jongeren zijn ondervertegenwoordigd in de vrijwillige hulp en oververtegenwoordigd in de niet-vrijwillige zorg. De jongeren zelf en hun omgeving lijden hieronder. Bovendien leidt onbehandelde problematiek vaak tot ernstiger problematiek met de bijbehorende lasten voor de maatschappij. De vraag naar dit project komt voort uit het doel om de escalatie naar ernstig probleemgedrag bij deze jongeren te kunnen voorkomen.

Interesse?

Ben jij een zorgprofessional die in zijn/haar werk te maken heeft met andere culturen en/of werk jij met jongeren? Maak dan gebruik van deze unieke kans! Voor maar € 50,-:

  • Volg jij de ‘basiscursus cultuursensitief werken’ t.w.v. € 295,-
  • Volg jij de vervolgsessie ‘omgaan met multiproblem gezinnen’ t.w.v. €75,-
  • Volg jij de vervolgsessie ‘Straatcultuur en social media bij risicojeugd’ t.w.v. €75,-
  • Heb jij gedurende 1 jaar de mogelijkheid om gratis thema- en intervisiesessies te volgen t.w.v. €1000,-

Meld je hier aan!

← Ouder bericht Nieuwer bericht →