Omgaan met autisme in de klas

Geplaatst door Birgit Klapper op

Door Birgit Klapper. Iedere leerkracht heeft regelmatig te maken met kinderen die zich anders gedragen dan de anderen. Als leerkracht zie je de kinderen elke dag, ben je betrokken bij hun ontwikkeling en spreek je de ouders regelmatig.

Vaak is de leerkracht dan ook de eerste die een vermoeden van een stoornis signaleert. Een voorbeeld hiervan is een autismespectrumstoornis. Ieder kind is uniek en dat is ook zeker het geval bij kinderen die met deze stoornis te maken hebben. Daarnaast is het nog zo dat een autismespectrum vele verschillende symptomen en gedragingen kent. 

Als docent is het daarom extra lastig om hier mee om te gaan. Je wilt ieder kind een eerlijke kans geven en hem of haar zoveel mogelijk ondersteunen waar nodig, maar hoe doe je dat bij kinderen met een autismespectrumstoornis? Hoe kun je er voor zorgen dat het kind zich zo veel mogelijk thuis voelt in het klaslokaal zonder dat de rest van de klas daar ‘last’ van heeft? Het is daarom belangrijk dat leraren hier (basis)kennis van hebben. 

In de live online cursus ‘Omgaan met ASS in de klas’ leer je meer over autismespectrumstoornissen in de klas. Je leert meer over ASS en oefent met verschillende belangrijke vaardigheden die je nodig kunt hebben bij jou in het klaslokaal. Deze cursus volg je live en online. Dit betekend dat je thuis vanaf de bank of op je werk de cursus kunt volgen, maar dan wel met live interactie met een expert en andere cursisten. Lijkt dit je wat? Schrijf je dan snel in!

Nieuwer bericht →