De Einstein Class

Geplaatst door Birgit Klapper op

Een middelbare school in Friesland is gestart met de Einstein Class, een afdeling op school speciaal voor kinderen met autisme. Deze klas moet voorkomen dat kinderen met autisme thuis komen te zitten.

Voor kinderen met autisme is het soms lastig om deel te nemen aan het reguliere onderwijs. Sommige van deze kinderen komen thuis te zitten, waarna het nog lastiger voor ze is om terug te keren naar het onderwijs. De Einstein Class biedt hier een oplossing voor.

De Einstein Class is ingedeeld in 4 arrangementen, van een groep waarbij de leerlingen gewoon het reguliere onderwijs volgen en alleen extra ondersteuning krijgen (arrangement 1), tot een groep waarbij de leerlingen, wanneer zij eraan toe zijn, af en toe een les volgen bij een vakdocent, en de rest van de tijd doorbrengen bij dagbesteding zoals op een zorgboerderij (arrangement 4). Het is de bedoeling dat leerlingen langzaam vanuit arrangement 4 naar arrangement 1 kunnen doorschuiven.

Wat een goed initiatief! Er zijn al veel te veel thuiszitters in Nederland, en daarnaast is het voor sommige kinderen met autisme best problematisch om naar school te gaan. Ik ben erg benieuwd naar de resultaten van deze klas, en hoop dat ook andere scholen hier een voorbeeld aan zullen nemen.

Lees hier meer.

← Ouder bericht Nieuwer bericht →